Huizenplan
Image default
Woning huren

VvE beheer

VvE staat voor vereniging van eigenaars en wordt alleen gebruikt in Nederland. In België is het geen VvE maar VME. De VvE is een vereniging die bij appartementencomplexen nodig is om alle afspraken, het onderhoud van de ruimtes en belangen vaststelt. Denk hierbij enorm ruim.

 

Er zijn tientallen voorbeelden te noemen waarbij er sprake is van een VvE. Het kunnen complete gebouwen zijn van 10 tot 1000 appartementen waarbij er 1 eigenaar is. Maar ook wanneer er een appartementencomplex is met 50 appartementen met 50 verschillende eigenaren. Wanneer het op appartementen gaat wordt de eigenaar automatisch lid van de VvE. Dit omdat het wettelijk verplicht is om hierbij te zitten. De VvE is opgericht om misverstanden te voorkomen en eigendommen goed vast te leggen. Wanneer er een woning gekocht wordt is simpelweg de grond van de eigenaar en mogelijk ook de gehele woning die daar opstaat.

 

Maar wat als het om hoogbouw gaat en er meerdere woningen/appartementen op het zelfde stuk grond staan? Immers, bij 5 etages en op elke etage een woning, staat dit op gelijke grond? 1 tip, leg alles goed vast en weet welk eigendom van wie is en welke verantwoordelijkheid voor wie geldt. De galerij, ramen, trappengang, brievenbussen, gangen, gezamenlijke ingang? Wie doet het onderhoud en hoe wordt dit doorberekend? Dit zijn vele vragen waar elke eigenaar van het appartementencomplex antwoorden op moet vinden en uiteraard wettelijk gezien mogelijk zijn.

 

Het is ingewikkeld, veel papier werk en het gaat veel tijd kosten om dit allemaal op een juiste en voordelige manier vast te leggen. Inmiddels zijn er tientallen bedrijven in Nederland waar VvE beheer uit handen gegeven kan worden. In de omgeving Groningen zijn er een aantal bekende VvE beheerders . Een kleinschalige VvE beheerder die ontzorgt en alles uit handen neemt.

 

De diensten die een VvE beheer uit handen kan nemen zijn:

  • VvE ledenadministratie

 

  • Verzorgen van jaarrekeningen

 

  • Incassobeheer

 

  • Documentarchivering

 

  • Factuurmanagement

 

  • Budget bewaking

 

  • Delen van informatie nieuwe leden

Dit zal voor u als eigenaar een hoop tijd en zorg besparen. Het hangt af van de grote van het complex welk pakket voor VvE beheer het beste bij u past. Tegenwoordig is het van groot belang om inzage te hebben in alle documenten. Geen grote ordners, minder papierwerk en daarom kiest ervoor om alle documenten die nodig zijn ook online te bewaren en te delen met u als eigenaar. Zo heeft u ook thuis inzage in de administratie en eventuele wijzigen die hebben plaatsgevonden. Ook voor leuke stickers aan de muur

Voor meer info : https://www.peterprint.nl

Gerelateerde artikelen

Tijdelijk gemeubileerd huren, op zoek naar de perfecte match tussen huurder en verhuurder

Zorgeloos beheren

Last van vochtproblemen? Doe de check!