Huizenplan
Image default
Kleur en Stijl

Buitenzonwering

Buitenzonwering

 

Voor het verfraaien van een woning, laag staande zon of veiligheid. Allemaal aspecten die mee kunnen wegen om gebruik te maken van buitenzonwering. Er zijn een aantal typen buitzonwering speciaal gericht op de wensen van de consument. Hier staan ze benoemt.

Knikschermen

De knikschermen zijn geschikt voor zonwering. Ze zorgen er voor dat de laag staande zon niet hinderlijk het huis inschijnt. Tegelijk kunnen ze ook dienen als terras bescherming. Een knikscherm biedt ook schaduw op terras vlak aan huis. Ideaal als u lekker wilt genieten zonder de brandende zon te moeten mijden. Knikschermen zijn gemakkelijk te bevestigen en zijn er veel fraai gekleurde soorten verkrijgbaar.

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsen waar geen vrije doorloop is. Denk hierbij aan raam aan de voorzij van de woning. Naast zonwering geven ze ook veel privacy. Ze dienen uitsluitend als buitenzonwering. Ze zijn eenvoudig, gemakkelijk te plaatsen en te bedienen en goedkoop.

Markiezen

Markiezen hebben hetzelfde effect als een uitvalscherm. Het grote verschil wordt gemaakt in het uiterlijk van de schermen. Ze hebben een nostalgische exclusieve uitstraling. Ze zijn als een sieraad voor uw woning. Markiezen daarentegen zijn niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat ze wel een meerwaarde voor uw woning zijn. Deze vorm van zonwering is wel uiterst duurzaam. Het frame waar de markies in hangt samen met framewerk beschermt het doek tegen veel weersinvloeden.

Screens

Screens zijn buitenzonwering die recht naar beneden lopen. Vlakke lappen donkere stof langs het raam. Dit is uitsluitend om de zon buiten te houden. Over het algemeen worden ze niet als sieraad voor de woning gezien maar ze zijn uiterst effectief. Vaak worden ze gebruikt door architecten die gebruik maken van grote ramen. Screens kunnen op maat worden gemaakt en hebben dus een bereik zo groot als noodzakelijk. Ze zijn gemakkelijk te bedienen aan de binnen kant. Ze bieden ook een hoop privacy. Er komt namelijk helemaal geen licht meer door de ramen.

Rolluiken

Rolluiken hebben dezelfde preventieve werking als Screens. Met dien verstanden dat het hier gaat om aluminium. Ze hebben een hoog comfort, geven net als screens veel privacy maar gaan eigenlijk nog een stap verder. Ze bieden ook diefstal preventie. Verder zijn rolluiken ook geluidswerend. Rolluiken zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Ze kunnen automatisch worden bedient. Ze hebben naast diefstal preventie ook de uitstraling van diefstal preventie. Natuurlijk is het niet makkelijk om binnen te komen, maar vaak zijn gebouwen waar rolluiken aanwezig zijn ook goed beveiligd waardoor criminelen vaak bij voorbaat al een deur verder gaan.

Voor meer info : http://www.4yourliving.nl