Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Het laten leggen van je rieten dak

Rieten daken zie je vandaag de dag steeds meer verschijnen op huizen. De afgelopen jaren is het steeds meer weer in aan het komen. Vroeger werden rieten daken al ontzettend veel gelegd. Deze werden echter voornamelijk gelegd omdat het een goedkoper alternatief op het pannen dak was. Er kon dus een hoop geld mee worden bespaard. Vandaag de dag wordt het voornamelijk gelegd omdat mensen die het hebben het ontzettend mooi vinden. Het is toch wel iets wat je vaker in het duurdere segment huizen tegen komt. Een reden hiervoor is dat de huizen die in het duurdere segment al koophuizen zijn. Op een huurwoning is het vrij lastig om een rieten dak erop te krijgen. De woningstichting gaat er vaak niet mee akkoord dat er zulke veranderingen aan het huis worden toegepast.

Een rietdekkers verdiende vroeger ook niet zoveel als dat er nu mee verdient wordt. Aangezien het een goedkoop alternatief was onder de daken kon er ook niet zoveel mee verdient worden. De rietdekker moest er dus nog baantjes naast hebben om zijn leven te kunnen bekostigen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en kun je als rietdekker prima rondkomen.

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op het leggen van een rieten dak, want afhankelijk van in hoeveel graden en de hoek het rieten dak gelegd wordt, kan er bepaald worden hoe lang een dak meegaat. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met het riet. Het riet is natuurlijk ook belangrijk en er zijn verschillende soorten riet. Alle aspecten moeten goed in overweging genomen om te kijken hoe lang het dak mee zal gaan en wat het allemaal gaat kosten. Gelukkig zijn er een hoop goede rietdekkers die kunnen helpen met adviezen en uiteindelijk ook het leggen van de daken. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

 

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl/