Huizenplan
Image default
Verwarming

De voor- en nadelen van een elektrische CV ketel

De voor- en nadelen van een elektrische CV ketel

Tegenwoordig zijn we allen op zoek naar milieuvriendelijkere toepassingen voor binnen onze woningen. Misschien heb je jouw woning al beter laten isoleren, of maak je gebruik van zonnepanelen om elektriciteit te genereren. Goede initiatieven, dat is zonder meer waar.
Ook de elektrische CV ketel behoort tot deze milieuvriendelijke alternatieven. We ondervinden immers meer en meer de gevolgen van klimaatverandering, en velen van ons willen een bijdrage doen om deze effecten tegen te gaan. Dit kan middels een elektrische CV ketel. Maar wat zijn zoal de voor- en nadelen van een elektrische CV ketel?

Enkele voordelen van een elektrische CV ketel

Laten we beginnen met opnoemen wanneer een elektrische CV ketel van toegevoegde waarde kan zijn. Je hebt in de intro al kunnen lezen dat dit een milieuvriendelijker alternatief is. Het is dan ook vooral aantrekkelijk wanneer je al milieuvriendelijke maatregelen binnen je woning getroffen hebt. Zo dient je woning goed geïsoleerd te zijn. Niet alleen middels je , maar ook vloerisolatie of dakisolatie. HR++-glas is tevens een vereiste. Tevens
dient je dak voorzien te zijn van zonnepanelen, of moet het mogelijk zijn om deze te kunnen plaatsen. Het installeren van een elektrische CV ketel is eenvoudig, de ketel is efficiënt en qua onderhoud ben je weinig tot geen tijd kwijt.

Enkele nadelen van een elektrische CV ketel

Het grootste nadeel van een elektrische CV ketel is het feit dat deze op een aparte groep moet worden aangseloten. Bovendien zijn de hierboven genoemde maatregelen een vereiste, anders is het plaatsen van een dergelijke ketel niet mogelijk.
Water wordt niet verwarmd middels de CV ketel. Hier heb je nog een aparte zonneboiler voor nodig. Tot slot is het zo dat een te grote woning of appartement niet optimaal verwarmd kan worden.

Meer weten over elektrische cv ketels? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU

Voor meer info : https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel