Huizenplan
Image default
Verwarming

Onderhoud aan CV ketel laten uitvoeren

De CV ketel is een apparaat wat eigenlijk in elke woning wel hangt. De ketel is namelijk het kloppende hart van een woning en ook hetgeen wat er voor zorgt dat er warmte in de woning is. Dat komt namelijk omdat in de CV ketel water opgewarmd wordt wat gebruikt wordt voor de gehele woning. Toch is een CV ketel een apparaat en deze kunnen nou eenmaal kapot gaan. We gaan aan u vertellen wat de ketel precies allemaal doet in een woning, maar ook wat u er aan kunt doen om de ketel zo lang mogelijk mee te laten gaan. Daarnaast vertellen we u wat u het beste kunt doen wanneer de ketel kapot is. Wij kunnen namelijk kijken of wij dit voor u op kunnen lossen. Via Loodgieter Amsterdam vindt u meer informatie over wat wij allemaal voor u kunnen doen en natuurlijk hoe u het beste contact met ons kunt opnemen wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken.

 

De CV ketel

De CV ketel zorgt er dus voor dat wij warmte in onze woningen hebben. Dat doet hij als volgt: in de ketel komt water wat vervolgens opgewarmd wordt. Wanneer het water op temperatuur is, wordt dit water vervolgens opgeslagen in de ketel. Op die manier is er dus altijd warm water beschikbaar. Wanneer u de verwarming aan zet via de thermostaat, gaat het warme water naar de radiatoren in uw woning. De warmte van het water zorgt er voor dat de radiatoren opwarmen en er vervolgens dus ook warmte in huis is. Wanneer de radiatoren op warmte zijn dan stroomt het water weer terug naar de ketel om opnieuw opgewarmd te worden. Dit proces herhaalt zich zolang u de radiatoren aan heeft staan. Hetzelfde water wordt overigens gebruikt wanneer u de warme kraan opendraait. Ook dit water wordt eerst opgewarmd in de ketel en opgeslagen alvorens u de warme kraan gebruikt. Problemen aan uw CV ketel kunnen er voor zorgen dat de ketel er mee stopt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die we dan kunnen doen.

 

CV ketel onderhoud

Allereerst is CV ketel onderhoud zeker altijd een goed idee. Wanneer u deze eens in de zoveel tijd door ons laat nakijken, kunnen wij opmerken of er wellicht problemen aan de ketel zijn en wanneer dit het geval is, kunnen wij die dan al verhelpen. Hierdoor worden de problemen niet groter, maar worden deze daar voor al opgelost. Toch kan ook dat niet in alle gevallen voorkomen dat de ketel kapot gaat. Mocht het zo zijn dat uw ketel er mee stopt dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. In sommige gevallen is het probleem zo verholpen en kunt u weer gebruik maken van het warme water. In andere gevallen moet de ketel vervangen worden. Ook daarbij kunnen wij uiteraard helpen. Het vervangen van de ketel kan een lastige klus zijn en ook eentje waarvan u wil dat deze goed verloopt. Wanneer u het door een professional laat uitvoeren heeft u die zekerheid. Mocht het zo zijn dat u de ketel wil laten onderhouden of dat u vermoedens heeft dat de ketel kapot is, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij gaan dan kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

https://www.loodgieter-amsterdam.net/