Huizenplan
Image default
Verwarming

Ionisatie verwarming is de nieuwe cv ketel

Eenvoudig verwarmen met Ionisatie

Steeds meer mensen zoeken een alternatief voor het gas verwarmen. Men komt dan al snel uit bij een elektrische kachel of een warmtepomp. Een elektrische kachel moet in iedere ruimte apart worden gemonteerd en een warmtepomp is duur wat aanschaf betreft, maakt veel geluid en neemt veel ruimte in beslag.

Waarom niet gewoon de bestaande radiatoren en/of vloerverwarming blijven gebruiken? Dat kan met een elektrische cv ketel maar ook met een ionisatie verwarming.

Een ionisatie verwarming maakt gebruik van het ionisatie principe. Dat komt er kort op neer dat met behulp van de frequentie van het AC stroomnet wat wij in huis hebben de positieve en negatieve deeltjes in het water worden geacctiveerd waarbij er warmte opgewekt wordt zodat het water warmer wordt. Dit wordt versneld naarmate het water warmer wordt. Het proces is ongeveer 30% snellen op gang dan een traditioneel verwarmingselement die in een normale elektrische cv ketel wordt gebruikt.

Meerdere voordelen van Ionisatie verwarmen

Daarnaast heeft de ionisatie ketel meerdere voordelen. Er is bijvoorbeeld geen rookgasafvoer nodig en geen kans op giftige gassen zoals co2. Ook maakt het apparaat nauwelijks een geluid, neemt weinig ruimte in en is eenvoudig te installeren. Met een rendement van wel 98% is hij energiezuiniger dan de traditionele ketels en kan men met minder vermogen een groter oppervlak verwarmen. Met een lage aanschafprijs en grote veiligheid is de keuze makkelijk.

Dus;

  • Geen rookgasafvoer nodig
  • Geen kans op koolmonoxide vergiftiging
  • Geen geluid
  • Weinig ruimte nodig
  • Energiezuiniger
  • Lage aanschafprijs
  • Onderhoudsvrij

Wilt u meer weten over de ionisatie verwarming? Neem dan eens een kijkje op de website van www.warmteshop.eu.

Voor meer info : https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/elektrische-kachel/