Huizenplan
Image default
Bouwen en verbouwen

Ambachtelijk sloten openen

Bij de ambacht van lockpicking wordt de veiligheid van een slot geanalyseerd en gemanipuleerd. Hierbij kijkt de lockpicker (sloten kraker) uitsluitend naar de componenten in het slot waarmee deze vergrendeld is.

Vervolgens oefent de lockpicker een techniek uit waarmee het slot onbeschadigd geopend wordt. Als gevolg daarvan kan lockpicking geassocieerd worden met criminele bedoelingen, echter is het een essentieel onderdeel bij het smeden van al het hang- en slotwerk.

Doordat lockpickers zich verdiepen in de kunde van sloten kunnen er steeds betere systemen ontwikkeld worden. Ze maken gebruik van vernuftigde instrumenten om sloten te kunnen openen zonder dat ze hierbij enige schade toebrengen aan het slot dat zij onder handen nemen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is lockpicking daadwerkelijk een kunst. Alleen de mensen met een werkelijke liefde voor sloten zullen over het doorzettingsvermogen bezitten om deze kunde onder de knie te krijgen. Dit omdat het leren van lockpicking een zeer frustrerende klus kan zijn wanneer men alleen maar uit kijkt naar eventuele praktische toepassing.

Hoe meer je probeert het slot te openen des te sneller zul je gefrustreerd raken wanneer dit niet lukt. Alleen wanneer je er echt serieus de tijd voor neemt en bereidt bent er uren en uren achter elkaar aan te oefenen voor maanden achter elkaar zal het resultaten geven.

Dit is ook exact de reden waarom lockpicking gewoon is toegestaan in Nederland. Een breekijzer of hamer biedt veel meer gevaar doordat het praktisch veel gemakkelijker inzetbaar is. Deze gereedschappen kan met ook niet verbieden omdat het voor vele gewoon dagelijkse gereedschappen zijn zonder dat ze hiermee andere intenties mee hebben.

De verantwoordelijkheid ligt volledig bij de gebruiker van de gereedschappen.

Voor meer info : http://www.lockpickinguniversiteit.nl