Huizenplan
Image default
Verwarming

Kachelpijp Rookkanaal, Verschillende soorten

Diverse soorten kachelpijp – rookkanaal

Vier verschillende soorten kachelpijpen  Over het algemeen zijn er vier verschillende kachelpijpen op de Nederlandse markt aanwezig. 

Te beginnen met de enkelwandige kachelpijp. Deze kan niet als zelfstandig rookkanaal worden gebruikt. Dit betekent, dat het alleen in bestaand rookkanaal kan worden geplaatst. Hierin zijn er weer diverse soorten verkrijgbaar. Zo zijn er blauw gegloeide kachelpijpen, RVS kachelpijpen en bijvoorbeeld de geëmailleerde pijp.  Vervolgens is er ook nog de dubbelwandige kachelpijp. Deze kachelpijp is zelfstandig te gebruiken als rookkanaal. En is dan ook deaal indien er reeds geen rookkanaal in de woning aanwezig is. Meestal is de dubbelwandige kachelpijp gemaakt van RVS. 

Concentrische kachelpijp

De concentrische kachelpijp is speciaal te gebruiken voor haarden met een gesloten verbranding. Dit betekent dat de aan- en afvoer van lucht wordt gecombineerd. Dit systeem bestaat ook uit een dubbel kanaal, een kleine pijp in een grotere pijp.

De aanvoer van lucht gaat via de buitenpijp en de afvoer van lucht en gassen gaat via de kleine pijp in de grote pijp. 

Flexibele Kachelpijp

Als laatst, is er nog de flexibele kachelpijp. Deze kachelpijp wordt vaak gebruikt om een open haard of kachel of aan te sluiten op een bestaande schoorsteen. De pijp kan ook worden gebruikt om een nieuwe schoorsteen te vormen. Binnen de Flexibele Kachelpijpen kan vervolgens weer een keuze worden gemaakt tussen een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp.  De keuze van uw kachelpijp rookkanaal Er zijn dus diverse soorten kachelpijpen. Wij adviseren altijd bij twijfel te informeren bij de monteur of leverancier van kachelpijpen.

Binnen de verschillende soorten kachelpijpen weer volop de keuze tussen een RVS pijp of Aluminium.

Op onze website warmteshop.eu vind u meer informatie.

Voor meer info : https://warmteshop.eu/product-categorie/rookkanaal-kachelpijp/