Huizenplan
Image default
Verwarming

Verwarm uw huis met een DAT elektrische CV ketel

Goedkoop uw huis verwarmen met de DAT Elektrische cv ketel.

Op dit moment zijn er veel vragen over het gasloos maken van woningen in Nederland. Dat kan met elektrische kachels of een warmtepomp. Een warmtepomp is duur in aanschaf en maakt bovendien veel lawaai wat niet iedereen kan waarderen. Een elektrische kachel werkt stand-alone en zou apart geregeld moeten worden in alle ruimtes waar men wil verwarmen.

Een mooie oplossing zou zijn dat met de bestaande cv installatie weer gewoon zou kunnen gebruiken. Dat is mogelijk met de DAT elektrische cv ketel. Men vervangt alleen de oude gasketel voor de elektrische ketel van het merk DAT. Hiermee hoeft men dus weinig te veranderen aan de bestaand situatie wat weer als voordeel heeft dat het mionder geld kost om over te stappen op elektrisch verwarmen.

De DAT elektrische cv ketel is bovendien laag geprijst en heeft weinig onderhoudt nodig. Een ander voordeel van een elektrische cv ketel is dat er geen rookgas afvoer nodig is zodat hij ook in een kast, hok of kelder geplaatst kan worden. Bovendien is er geen kans op rookgas-koolmonoxide vergiftiging.

De DAT elektrische cv ketels is leverbaar in 6, 9 en 12kW. In de kap ziet u een manometer-thermometer waar men de ingestelde temperatuur kan controleren en kan kijken of er nog wel voldoende druk in de leidingen zit. Ook ziet u hier 3 schakelaars waarmee u het vermogen in kan stellen. Op deze wijze is het mogelijk het systeem op 33, 66 of 100% te laten draaien. Dit kan handig zijn als u meerdere apparaten in huis heeft en net niet voldoende stroom heeft op dat moment. Met de draaiknop kunt u de gewenste temperatuur instellen. Uiteraard kan er op deze cv ketel een externe kamerthermostaat worden aangesloten zodat u de gewenste temperatuur per ruimte kan bepalen.

De DAT elektrische cv is perfect in combinatie met een Wijas doorstromer en prioriteitsschakelaar. De cv ketel verwarmt uw huis en de doorstromer zorgt voor voldoende douche water. Als u niet voldoebnde stroom heeft voor beide apparaten is de prioriteitsschakelaar de oplossing. Deze schakelt een apparaat uit als het apparaat met hogere prioriteit aangezet wordet.

Wilt u meer weten of de DAT cv ketels kijk dan eens op de website van ElektrischeBoiler.EU

Voor meer info : https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/Elektrische-Kachels/DAT-elektrische-cv-kop-9kw