Huizenplan
Image default
Vloeren

Beton círe vloer

Een beton círe vloer is een vloer die bestaat uit een mengsel van hars, cement, pigmentpoeder en toeslagstoffen. Een beton círe vloer wordt vaak gebruikt als alternatief voor gevlinderd beton. Dit omdat het qua uiterlijk heel erg op elkaar lijkt. Je kunt het een beetje vergelijken met stucwerk omdat het op dezelfde manier wordt aangelegd. Een beton círe vloer is zelf niet waterdicht. In tegenstelling van wat mensen denken. De vloer is pas waterdicht als hij een behandeling heeft gehad met impregneermiddel en een waterdichte coating die speciaal voor deze vloeren is bedoelt.

 

Voordelen van een beton círe vloer

Er zijn een groot aantal voordelen aan een beton círe vloer. Zo is de gehele vloer volledig naadloos en waterdicht. Hierdoor is het materiaal ook geschikt voor op de wanden in je badkamer. Verder is de vloer verkrijgbaar in iedere RAL en NCS kleur. Hierdoor heb je een ruime keuze aan kleuren. Zo kun je er zelf voor kiezen of je een rustige of drukke uitstraling wilt. Ook is de vloer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Aangezien een betonnen vloer soms snel koud kan aanvoelen is dit erg handig! Daarnaast is de vloer toepasbaar op een bestaande of zandcementdekvloer. Hierdoor hoef je niet je hele bestaand vloer eruit te slopen voordat de vakmensen aan de slag kunnen. Je zou denken dat hierdoor de vloer een stuk hoger en dikker wordt. Echter is de vloer in combinatie met egaline slechts 8 millimeter dik.

 

Nadelen van een beton círe vloer.

Naast voordelen zijn er ook nadelen aan een beton círe vloer.

–       Het duurt lang om een beton círe vloer aan te leggen.

–       De prijs van het aanleggen van een beton círe vloer is relatief hoog.

–       Niet geschikt als vloer in de badkamer. De bovenste laag kan gaan beschadigen en veroorzaakt vervolgens lekages.

Voor meer info : https://www.vloerenroermond.nl/assortiment/beton-cire-vloer/