Huizenplan
Image default
Vloeren

Met deze 5 tips komt je woning goedkoop de winter door

Woningen worden in de wintermaanden vaak fors duurder dan in de zomer. Dit komt doordat veel mensen dan op zoek gaan naar een woning en de vraag hoger is dan het aanbod. Wil je voorkomen dat je je huur of hypotheek moet verhogen, of wil je gewoon goedkoper door de winter? Lees hieronder onze 5 tips om je woning goedkoop de winter door te komen. Op deze manier hoeft de winter voor jou geen financiële last te zijn.

Investeer in een goede verwarming

Een goede verwarming is niet alleen fijn voor je huurders of kopers, maar ook voor je portemonnee. Een woning met een slechte verwarming kan namelijk tot wel 30% duurder uitvallen dan een woning met een optimale verwarming. Zorg dus dat je investeert in een goede CV-ketel of warmtepomp en laat deze regelmatig onderhouden door een professional.

Isolatie is van groot belang

Een goede isolatie is essentieel om je woning goedkoop de winter door te komen. Wanneer er warmte ontsnapt uit je woning, zal de verwarming harder moeten werken om de gewenste temperatuur te behouden. Dit zorgt ervoor dat je energierekening aanzienlijk hoger uitvalt dan nodig is. Zorg dus dat je investeert in een goede isolatie door middel van bijvoorbeeld een goed geïsoleerde pvc vloer.

Haal alle onnodige spullen uit je woning

Woningen worden in de wintermaanden vaak overladen met spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Denk hierbij aan tuinmeubelen, kleding die we niet dragen of sportmaterialen. Als je deze spullen uit je woning haalt, zal de verwarming minder hard hoeven werken om de gewenste temperatuur te behouden. Dit bespaart je flink wat geld op je energierekening.

Laat de verwarming ‘s nachts afkoelen

Wanneer je ‘s nachts de verwarming laat afkoelen, zal de woning in de ochtend weer sneller opwarmen. Dit komt doordat er minder warmte ontsnapt uit de woning. Op deze manier hoeft de verwarming minder hard te werken en bespaar je flink wat geld op je energierekening.

Zorg ervoor dat je woning goed ventileert

Een slechte ventilatie is een van de grootste boosdoeners als het gaat om hoge energiekosten. Wanneer er namelijk weinig ventilatie is in een woning, zal de verwarming harder moeten werken om de gewenste temperatuur te behouden. Zorg dus dat je woning goed geventileerd is en laat deze regelmatig controleren door een professional.

Met deze tips kom jij goedkoop door de winter. Wanneer je ze toepast, bespaar je flink wat geld op je energierekening en hoeft de winter voor jou geen financiële last te zijn.