Huizenplan
Image default
Vloeren

Houten vloer zwolle inspiratie

Wil jij inspiratie op doen voor je houten vloer zwolle? In dit artikel gaan we verschillende soorten houten vloeren bij langs. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het wel krijgen. Verschillende texturen, kleuren, patronen en houtsoorten. Je hebt dure houten vloeren zwolle, maar je hebt ze ook voor een betaalbare prijs. Kortom aan keuze geen gebrek.

Visgraat of Hongaarse punt?

Een visgraatvloer is een erg gewild patroon dat nog steeds goed verkocht wordt. Vooral in herenhuizen en trendy winkelpanden is dit patroon vaak terug te vinden. Het straalt pure luxe uit, terwijl de vloer zelf redelijk betaalbaar is. De Hongaarse punt is het onbekende broertje van de visgraat. Het patroon lijkt heel erg op de visgraat maar is net iets minder scherp. Dit patroon wordt namelijk niet loodrecht op elkaar gelegd, maar onder een hoek van 45 graden.

Multiplank

Een multiplank is geen massief hout maar heeft wel een massief houten look. De onderkant van de plank is vaak van multiplex. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om vloerverwarming onder deze vloer te leggen. Bij andere houtenvloeren is dit vaak niet mogelijk omdat hout bij warmte uit gaat zetten.

Massief houten vloer

Een massieve houtenvloer is een optie die tegenwoordig niet meer zo vaak gekozen wordt. Door de komst van multiplank kunnen mensen dezelfde afwerking voor een lagere prijs krijgen. Bovendien is het aanbod minimaal waardoor de prijzen ook weer omhooggaan. Vroeger was deze vloersoort voor de hogere klasse wel erg geliefd. Vaak zie je in oude huizen ook dat er een massief houten vloer onder een tapijt vandaan komt. Als dat het geval is kun je deze vloer het beste restaureren. Je hebt dan een massieve vloer voor een relatief lage prijs.

 

Voor meer info : https://www.woon-boerderijmaja.nl/