Huizenplan
Image default
Vloeren

Vloerverwarming laten leggen

Wanneer je van plan bent vloerverwarming te laten leggen in je woning, doe je er goed aan hier eerst goed over na te denken. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. als er al een bestaande vloer in de woning ligt kan de verwarming hier bovenop worden geplaatst, maar we kunnen het ook in de betonnen vloer vrezen of gebruik maken van noppenplaten. Win advies in bij een vakman voor maatwerk en om persoonlijke wensen te bespreken. Woont u in Noord Holland? Dan kunt u het uitbesteden aan Aannemersbedrijf 020 te Amsterdam.

Vloerverwarming op bestaande vloer

Is er al een bestaande vloer aanwezig in de woning, dan kan de vloerverwarming hier boven op worden geplaatst. Dit gebeurt door middel van zogeheten draadmatten. De enige voorwaarde hiervoor is echter wel, dat de opbouwhoogte minimaal 5 centimeter moet zijn. Door de vloerverwarming boven op de bestaande vloer te plaatsen wordt je vloer namelijk hoger. Hier dien je dan ook rekening mee te houden. Zo zouden de deuren hier ook op aangepast moeten worden.

Infrezen

Bij deze manier worden er sleuven in de dekvloer aangebracht met de freesmachine. Vervolgens worden er in deze sleuven buizen geplaatst voor de vloerverwarming. Deze manier van het plaatsen van vloerverwarming is de meest voorkomende manier. De sleuven worden gefreesd in een slakkenhuispatroon zodat de aan- en afvoerslang naast elkaar liggen. Ook wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Nog een groot voordeel is dat het infrezen stofarm is. het stof dat vrij komt wordt namelijk meteen opgevangen en afgesloten.

Met een noppenplaat

Ook deze manier is erg populair, omdat er hierbij gebruik wordt gemaakt van een noppenplaatsysteem dat geplaatst wordt op de ondervloer. De buizen van de vloerverwarming worden vervolgens in de noppen geklikt in de gewenste vorm, wat ook hierbij meestal het slakkenhuispatroon is. Deze vorm is vooral snel en eenvoudig, heeft een goede isolatie en een snelle opwarmtijd. Ook is deze toepasbaar bij hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming.

Voor meer info : https://wartikelen.tumblr.com/