Huizenplan
Image default
Zakelijke dienstverlening

vindt de juiste plinten met GekOpHout

De juiste plint

Ben je aan het bouwen of aan het verbouwen? Dan is de kans groot dat je ook een nieuwe vloer aan het leggen bent. Een nieuwe ondergrond kan een wereld van verschil betekenen en op zichzelf al een schitterende make-over zijn. Even belangrijk als de ondergrond zelf is echter de overgang van die ondergrond naar de muren. Een handige en knappe oplossing om deze in orde te brengen is het gebruik van bijvoorbeeld MDF-plinten. Met het juiste type maak je de nieuwe look helemaal af en dat zonder al te veel moeite.

MDF

Een typische keuze als je op zoek gaat naar plinten is die voor gladde plinten van MDF. MDF staat voor medium-density fibreboard en is een in essentie een goedkoop en een stevig materiaal dat er toch leuk uitziet. Bovendien hebben ze een aantal duidelijke voordelen. Zo kan je ze schilderen in de kleur van het interieur of er net een extra accent mee toevoegen. Zo zijn ze geschikt voor elke vloer. Zo zijn ze eenvoudig te monteren en bovendien is het materiaal ook vochtwerend. Dergelijke gladde MDF-plinten vind je terug in diverse designs en op tal van hoogtes. Het is maar net wat je zelf verkiest.

De zwarte plint

De meeste types die je online of in de bouwmarkt terug gaat vinden zijn klassiek wit of een variant daarvan. Wil je echter eens helemaal out of the box denken? Dan kan je ook kiezen voor zwarte plinten. Dit type is tevens waterwerend en gemakkelijk te monteren maar geeft ook meteen een unieke look aan de hele ruimte. Een zwarte plint kan heel knap zijn als kleuraccent om een anders lichte ruimte wat meer gronding te geven. Ook deze vind je in een ruim aanbod aan hoogtes en motieven terug.

De verschillende types

De ene plint is de andere niet. Zo heb je er die volledig recht zijn of anderen met een speciale print. Naast de MDF-soort vind je er ook terug in hout, aluminium of kunststof. Ook types uit natuursteen of tegel zijn niet onbekend. Er zijn er die aan de achterkant volkomen recht zijn maar je hebt ook holle types waarachter je bekabeling voor elektriciteit weg kan werken. Nog een ander type is de zogenaamde overzet- of renovatieplint. Met dit type kan je een bestaande variant gewoon laten zitten zonder ze af te breken. De nieuwe wordt er immers gewoon over geplakt