Huizenplan
Image default
Verwarming

Kachelpijp, diverse soorten voor uw rookkanaal

Diverse soorten kachelpijp – rookkanaal

Vier verschillende soorten kachelpijpen  Over het algemeen zijn er vier verschillende kachelpijpen op de Nederlandse markt aanwezig. 

  • Enkelwandige kachelpijp
  • Dubbelwandige kachelpijp
  • Blauw gegloeide kachelpijp
  • Geëmailleerde kachelpijp

 

Om te beginnen met de enkelwandige kachelpijp. Deze kan niet als zelfstandig rookkanaal worden gebruikt. En kan daarom alleens in een betstaan rookkanaal worden geplaatst. Hier zijn weer diverse soorten van verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de blauw gegloeide kachelpijp, RVS Kachelpijp en de geëmailleerde pijp.

Vervolgens is er ook nog de dubbelwandige kachelpijp. Deze is zelfstandig te gebruiken als rookkanaal en is ideaal indien er reeds geen rookkanaal in de ruimte aanwezig is. De Dubbelwandige kachelpijp is meestal gemaakt van RVS.

Flexibele Kachelpijp

De flexibele kachelpijp wordt vaak gebruikt om een kachel of open haard of aan te sluiten op een bestaande schoorsteen. De pijp kan ook worden gebruikt om een nieuwe schoorsteen te maken. In deze groep kunt u vervolgens weer een keuze maken tussen een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp. 

Concentrische kachelpijp

De concentrische kachelpijp is speciaal te gebruiken voor haarden met een gesloten verbranding. Wat betekent dat de aanvoer en afvoer van lucht wordt gecombineerd. Dit systeem bestaat uit een dubbel kanaal: een kleine pijp in een grotere pijp.

De aanvoer van lucht gaat via de buitenpijp. De afvoer van lucht en gassen gaat via de kleine pijp in de grote pijp. 

 

Keuze van uw kachelpijp rookkanaal

Omdat er zoveel diverse kachelpijpen bestaan, adviseren wij altijd bij twijfel te informeren bij de leverancier of monteur van kachelpijpen.

Op onze website warmteshop.eu vind u meer informatie.

Voor meer info : https://warmteshop.eu/