Huizenplan
Image default
Woning kopen

Huis kopen in Valencia, Costa Azahar

Huis kopen in Valenica, Costa Azahar

Bent u op zoek naar een huis in Valencia? De provincie Valencia is zeer uitgebreid en ligt aan de Costa Azahar. Het vliegveld ligt ook zeer centraal gelegen van de badplaatsen op minimaal 45 minuten rijden.

Costa del Azahar is letterlijk vertaald Oranjebloesemkust, Dit komt door de vele sinaasappel plantages die daar aanwezig zijn. Als de sinaasappels volgroeid zijn zul je hier dan ook vele oranje kleuren zien langs de weg. 

Bekende plaatsen aan de Costa Azahar zijn onder andere ten noorden van Valencia Peniscola, Benicassim, Castellon, Sagunt, Puerto Sagunt, Canet D’en Berenguer. Ten zuiden van Valencia zijn de bekende plaasen Denia, Gandia, Cullera, Xabia. Bij de provincie Valenica hoort eveneens een stuk van Alicante bij.

De meeste mensen gaan ten zuiden van Valencia op vakantie of zoeken daar een woning. Maar het gedeelte ten noorden van de stad Valencia wordt vrijwel vergeten. Terwijl hier prachtige, pittoreske dorpen te vinden zijn en ook vele mooie kiezel en zandstranden.

De omgeving ten noorden van Valencia is typisch Spaans. Dit wil zeggen dat vele Spanjaarden hier de vakantie doorbrengen of weekendjes weg gaan.

Valenciaanse Paella

De Spanjaarden eten allemaal uitgebreid tussen 14.00 en 16.30, dit wordt ook wel siesta genoemd. Menu’s zijn verkrijgbaar tussen de 7 en 14 euro. Na de siesta sluiten de meeste restaurants om vervolgens weer om 8 uur ’s avonds open te gaan. De Valenciaaanse pealla is in deze omgeving zeer populair. Spanjaarden eten vervolgens rond 10 uur ’s avonds weer een maaltijd.

Wilt u een een huis, appartement of een stuk grond kopen ten noorden van Valencia? Vanaf 25.000 euro kunt u hier al een appartement kopen. Meestal moet u dit dan nog wel een beetje renoveren. Het is raadzaam om eerst eens de omgeving te verkennen alvorens aan te kopen.

Bezoek de website van mooicastellon voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info : https://www.mooicastellon.nl/aanbod-huizen-en-bedrijfspanden/