Huizenplan
Image default
Woning kopen

Makelaar Hilversum over de voorbereiding van een open huis

Makelaar Hilversum over de voorbereiding van een open huis

Natuurlijk wil je bezoekers tijdens het open huis graag een goed gevoel geven wanneer zij je huis komen bezichtigen. Makelaar Hilversum van der Helm vindt dat een eerste indruk erg belangrijk is en je wilt je woning natuurlijk onderscheiden van vergelijkbare woningen waar bezoekers wellicht ook op bezoek gaan. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent op deze dag.

Voordat het open huis begint

Graag attenderen wij je op een aantal punten voor dat het open huis begint. Zorg voor een verzorgde tuin. Je tuin is een soort visitekaartje van je huis en is een belangrijk punt voor de bezoeker. Het verkoop klaar maken van je tuin is daarom een belangrijke actie. Kijk daarna even naar de buitengevel van de woning of deze er netjes en verzorgd uitziet.

Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Leg zoveel mogelijk persoonlijke spullen uit het zicht. Let op dat het ook weer niet té strak en netjes is, anders wekt je woning onbedoeld een ongezellige indruk. Zorg ervoor dat er accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen aanwezig zijn. Let er wel op dat het niet te veel wordt.

Geef je woning een prettige geur. Laat je woning goed doorluchten. Geuren waar jij misschien aan gewend bent (sigaretten, huisdieren), kunnen voor andere onprettig zijn. Plaats lekkere geuren in je huis.

Licht zorgt voor ruimte. Zorg voor voldoende licht. Doe de gordijnen open en de jaloezieën omhoog. Wanneer er in je woning voldoende licht is, ogen de ruimtes ruimer. Dit is een pluspunt tijdens de rondleidingen.

Op de dag van het open huis

  • Plak de sticker van het open huis op uw te koop bord.
  • Geef het bezoek de tijd om rustig rond te kijken.
  • Geef eerlijk antwoord op de vragen. Bij twijfel altijd doorverwijzen naar je makelaar.
  • Verwijs bij interesse en/of een bod ook ten alle door naar je makelaar.
  • Wees vriendelijk, geïnteresseerd.
  • Leg voldoende brochures van je woning klaar.
  • Noteer de gegevens van de geïnteresseerde.

Over makelaar van der Helm

Bent u van plan te verhuizen en wilt u uw woning verkopen met een ervaren makelaar in Hilversum? Makelaar Van der Helm heeft al meer dan 50 jaar ervaring binnen de makelaardij. Bij verkoop wilt u uw woning zo snel mogelijk verkopen en streeft u naar de best mogelijk prijs. Deze wensen kunnen wij voor u realiseren. Onze makelaars bezitten de kennis binnen de huizenmarkt in Hilversum en omgeving

Voor meer info : https://www.vanderhelm.nl/