Huizenplan
Image default
Vloeren

De voordelen van kliklaminaat

Tegenwoordig is kliklaminaat erg populair vanwege de mooie vloeren waarvoor je relatief weinig geld betaald.

Vloeren in alle soorten en maten liggen in de welbekende bouwketen klaar om bij jou in de woonkamer eenvoudig in elkaar geklikt te worden.

Kliklaminaat is eenvoudig te leggen door middel van een randje aan de zijkant die in de kleine gleuf van de volgende plank geklikt kan worden. Omdat het bekend is dat hout gaat uitzetten bij temperatuurverschillen, wordt het aangeraden om aan alle zijkanten van het oppervlak 1 centimeter ruimte over te laten. Wanneer het kliklaminaat wel strak tegen de muur aangelegd wordt en de vloer gaat uitzetten, zul je zien dat de vloer een beetje omhoog komt omdat er simpelweg geen ruimte is om uit te zetten.

Deze centimeter kan keurig weggewerkt worden met een plint waaronder nog kabels gelegd kunnen worden. Denk hierbij aan internet en televisie.

Niet alle kliklaminaat is van hout. Vaak zijn het kunststof planken met een houtprint bovenop. Dit maakt het wel dat de vloer eenvoudig schoon te houden in. Vaak zitten er geen diepe houtnerven in waarin water achterblijft tijdens het dweilen.

 

Voor het leggen van kliklaminaat is veel gereedschap op de markt om ervoor te zorgen dat de vloer er nog sneller in zal liggen. Het meest gebruikte gereedschap is het “stootblokje”.

In dit blokje zit hetzelfde gleufje als die van het kliklaminaat, zodat het blokje precies op de zijkant van de plank past. Zo kun je met een hamer op het blokje slaan zodat je de plank niet beschadigt, en het kliklaminaat komt er op deze manier erg strak in te liggen zonder naadjes tussen de planken.

Ook heb je vele soorten gereedschap om de planken netjes af te knippen. Omdat kliklaminaat vaak in verband gelegd wordt, zul je vaak een plank af moeten knippen.

 

Wanneer je niet in een vrijstaande woning woont, is het erg belangrijk bij deze vloeren om een ondervloer aan te brengen. Deze vloer dient enigszins als isolatiemateriaal, maar ook zorgt het ervoor dat de trillingen gedempt zullen worden als je erover heen loopt.

Het is tenslotte erg vervelend als je de hele dag kan horen waar de buren op dat moment lopen in het huis.

Deze ondervloer is in verschillende soorten en diktes verkrijgbaar.

Voor meer info : http://4yourliving.nl/kliklaminaat/